Çaji i zi, një aleat për të humbur peshë

Çaji i zi, ashtu si ai jeshili, ndihmon të bini në peshë por ka dhe përfitime të tjera për shëndetin. eritë e faktit që modifikon bakteret e zorrëve, duke rritur metabolizmin. Kështu thuhet në një studim të universitetit të Los Angeles, publikuar në European Journal of Nutrition. Sipas studimit, si çaji i zi dhe ai […]

Lexoni më shumë

OBSH: Bota mbetet pa antibiotikë efikas, infeksionet janë më rezistuese

Në botë mungojnë antibiotikë efikas për shkak të rezistencës së rritur të sëmundjeve ndaj ilaçeve, kumtoi Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH). OBSH-ja paralajmëron se nuk ka antibiotikë të mjaftueshëm, zhvillimi i të cilëve është në vijim, që të mund të mjekohen infeksionet më rezistuese, siç është tuberkulozi, prej të cilit vdesin pothuajse 250.000 njerëz në […]

Lexoni më shumë

Si të heqësh dhjamin në zona të caktuara

Obeziteti është kthyer në një shqetësim mbarëbotëror, ndërsa cilësohet si dhe një nga shkaqet kryesore të disa sëmundjeve si kanceri, diabeti, sulmet në tru dhe zemër etj. Por ndryshe nga çfarë është perceptuar deri më tani shëndoshja në të shumtën e rasteve tek njerëzit nuk ndodh në mënyrë uniforme, por në pjesë të veçanta të […]

Lexoni më shumë

Agjërimi mund ta mposhtë kancerin?

Të mbash dietë gjatë trajtimit të kancerit mund të ndihmojë në tkurrjen e tumoreve, kanë gjetur shkencëtarët. Të kufizosh marrjen e kalorive përmes një diete të kontrolluar me kujdes mund të ndihmojë në rritjen e efekteve të kemoterapisë, kanë gjetur studimet e hulumtuesve francez dhe amerikan. Ata besojnë se kjo dietë funksionon për shkak se […]

Lexoni më shumë