LSDM: Të marrin fund obstruksionet ndaj vullnetit të qytetarëve

LSDM-ja edhe një herë bën thirrje që t’u jepet fund, siç thonë, obstruksioneve ndaj vullnetit të qytetarëve, duke shtuar se shumica do ta formojë Qeverinë e re, Sipas tyre, Trajko Veljanoski, OBRM-PDUKM-ja dhe Kryetari i shtetit, Gjorge Ivanov, janë të obligkuar që të lejojnë vazhdimin e proceseve demokratike. LSDM-ja paralajmëron se shkelja e Kushtetutës dhe […]

Lexoni më shumë

Vejseli ka një porosi për shumicën parlamentare

Duke analizuar zhvillimin e ngjarjeve politike  pas zgjedhjeve të 11 dhjetorit 2017 dhe procesin e krijimit të shumicës parlamentare prej 67 deputetëve për konstituimin  definitiv të Parlamentit dhe zgjedhjen e qeverisë së re, lideri i PPD-së, Abdyladi Vejseli konsideron se ky process tashmë është stërgjatur dhe manifestimet gjoja “demokratike” nëpër rrugë dhe Kuvendin e Maqedonisë […]

Lexoni më shumë

Pjesa e parë, e vërteta për rastin “Monstra”

E vërteta për rastin “Monstra” fshihet thellë në qendrën e VMRO-DPMNE-së dhe në Ministrinë për Punë të Brendshme. Kështu shkruan “ohridsky”. Në tekst thuhet se redaktorit i redaksisë së “ohridsky.net” nëpërmes një telefonate, më 2 prill 2012, është informuar se po përgatitet një skenar në rajonin e Likovës dhe Radushë, se ka persona të uniformuar […]

Lexoni më shumë

Ademi-Zhbogar: BE s’heq dorë nga Maqedonia

Zëvendëskryeministri për Çështje Evropiane Dr. Arbër Ademi, sot realizoi takim të rregullt pune me euroambasadorin Samuel Zhbogar, ku u diskutuan më shumë tema lidhur me agjendën Evropiane të Republikës së Maqedonisë. Në takim Zëvendëskryeministri Ademi shkurtimisht iu referua gjendjes politike në Maqedoni, dhe i përshëndeti përpjekjet e deritanishme të Unionit për gjetjen e daljes nga […]

Lexoni më shumë