FMN vazhdon përkrahjen për Kosovën

Fondi Monetar Ndërkombëtar do të vazhdojë mbështetjen për Kosovën me qëllim ruajtjes së stabilitetit financiar dhe krijimi i kushteve për rritje të qëndrueshme, kanë deklaruar përfaqësues të FMN-së gjatë takimit që zhvilluan sot me Ministrin i Zhvillimit Ekonomik Valdrin Lluka. Delegacioni i FMN-së në përbërje të Jacques Miniane, shef i deritashëm i FMN-së për Kosovë, […]

Lexoni më shumë

Qeveria Haradinaj miraton projektligjin për Prishtinën

Qeveria e Kosovës miratoi sot Projektligjin për Prishtinën, duke i dhënë fund zvarritjeve disavjeçare të këtij dokumenti.Në mbledhjen e sotme të qeverisë, kryeministri Ramush Haradinaj tha se qëllimi i këtij projektligji është rregullimi dhe funksionimin e kryeqytetit.“Ky projektligj bazën ligjore e ka në Kushtetutën e vendit. Ligji për Vetëqeverisje Lokale aplikohet edhe për kryeqytetin”, tha […]

Lexoni më shumë

Presidenti Thaçi: Të shemben muret mentale

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, në editorialin për portalin panevoprian “EurActiv”​, ka vlerësuar se të frikësuar nga ndjenjat ksenofobie, të përziera me lodhjen nga zgjerimi përbrenda BE-së, administrata pat nxituar të thotë se nuk do të ketë zgjerim të BE-së gjatë mandatit 2014-2019. Por presidenti Thaçi vlerëson se fakti që kancelaria Merkel e pa të […]

Lexoni më shumë

Policia e Kosovës më profesionalja në rajon

Ministri i Punëve të Brendshme, Flamur Sefaj ka pritur në takim njoftues, ambasadorin e OSBE-së në Kosovë, Jan Braathu. Në këtë takim u diskutua për bashkëpunimin e mirë ndërmjet MPB-së dhe OSBE-së në Kosovë dhe të dy bashkëbiseduesit u dakorduan se ky bashkëpunim do të vazhdojë edhe në të ardhmen. Shefi i OSBE-së theksoi se […]

Lexoni më shumë

Bilall Sherifi, zëri i shqiptarëve të Maqedonisë në Parlamentin e Kosovës, pesëfish më shumë vota se në vitin 2014

Në zgjedhjet e kaluara parlamentare në vitin 2014, partia e cila mezi e kaloi pragun zgjedhor, kësaj radhe duket që ka ngritje më të madhe, dhe rrjedhimisht numër më të madh të deputetëve. Në legjislaturën e pestë kjo parti kishte vetëm gjashtë deputetë. Kjo rritje shihet nëse krahasohen votat e të njëjtëve deputetë që ishin […]

Lexoni më shumë