Zbulimi i ri që do të “ndryshojë” ato që dimë: Njerëzit e kanë krijuar shtresën mbrojtëse radioaktive rreth Tokës!?

Shkencëtarët kohë më parë kanë ardhur deri te zbulimi revolucionar që mund të ndryshojë përgjithmonë mënyrën se si e shikojmë planetin tonë dhe ndikimin që bëjmë ndaj tij. Rezultatet e të dhënave të analizës, të cilat i ka mbledhur sonda e NASA-s për kërkim të rripit Van Allen, kanë treguar se me siguri janë njerëzit […]

Lexoni më shumë

Modifikohet virusi që lufton kancerin

Një ushtar mikroskopik do të luftojë kancerin me ndihmën e gjenetikës. Studiuesit e Universitetit të Gjenevës dhe Bazelit kanë arritur që të modifikojnë një virus për të luftuar kancerin, duke sulmuar qelizat kancerogjene. “Testet e para janë realizuar tek minjtë dhe kanë dhënë rezultate pozitive. Sistemi imunitar i njeriut nuk reagon përballë shumicës së qelizave […]

Lexoni më shumë

Xhelozia mbyt vetëbesimin tuaj

Krahasimet me miken çojnë deri te garat brutale në të cilat ajo bëhet konkurrencë, dhe ju armike. Më mirë është që ajo t’ju nxisë për ndryshime pozitive. Të rralla janë femrat të cilat te shoqet e suksesshme shohin shembull nga i cili edhe mund të mësojnë diçka. “Më së shpeshti i përjetojnë si konkurrencë dhe […]

Lexoni më shumë

Dëshmia që s’jemi vetëm: Sinjalet misterioze nga galaktikat e largëta janë energjia që lëviz anijet kozmike

Sinjalet e pashpjegueshme të radios – të shkurta dhe të hovshme (FRB) – janë të fuqishme, por zgjasin veç disa milisekonda. Ato mund të jetë rezultat i energjisë së emetuar nga transmetuesit që prodhojnë energji për anijet e mëdha kozmike e që lëvizin nëpër gjithësi. Blicet e tilla të energjisë janë hasur në galaktikat e […]

Lexoni më shumë