Liz dhe Ken Thomson nga Derbyshire e Anglisë, që kanë dalë për të blerë disa gjëra dhe të hanë drekë në restorant, kanë mbetur të mahnitur kur kanë gjetur shtëpinë të rrethuar me skela. Madje, në afërsi nuk ishte asnjë shenj e firmës punuese, teksa fqinjët nuk ishin interesuar se çfarë po ndodhte, transmeton Telegrafi. […]

Lexoni më shumë

Ky është Hamza Bendelladj. Ai ka hakuar 217 banka duke përfituar 400 milion dollar. Të gjitha këto para ai i dhuroi për Afrikën dhe Palestinën. Bendelladj u ekzekutua duke qeshur. “Unë nuk ndihem fajtor për ndonjë krim”, kishte thënë ai, para ekzekutimit vitin e kaluar. Hamza, i cili është konsideruar edhe si “hero i myslimanëve”, […]

Lexoni më shumë

Një milion vende të lira pune në Gjermani

Në Gjermani ka sot mbi një milionë vende të lira pune dhe rreth tre milionë vetë që kërkojnë punë. Si është e mundur kjo disbalancë? Sipas ekspertëve kjo lidhet me transformimin e tregut të punës. Në disa degë, p.sh. në bujqësi apo pylltari, nuk ka më nevojë për forca të reja pune. Kurse në sektorë […]

Lexoni më shumë

Sulmi në Libi: 140 persona të vdekur

Raportet sugjerojnë se rreth 140 njerëz, përfshirë civilë, mund të kenë vdekur në sulmin në bazën ajrore në Libi. Ishte raportuar se 60 persona gjetën vdekjen kur një formacion paraushtarak tentoi të merrte nën kontroll bazën Brak al-Shati të enjten. Ministri i Brendshëm dhe komandati i forcave të mbështetur nga Kombet e Bashkuara janë suspenduar […]

Lexoni më shumë