Templates by BIGtheme NET

Ekonomi

Banka Ekonomike dhuron donacion për SOS Fshatrat e Fëmijëve (Foto)

Banka Ekonomike, gjatë organizimit të mbrëmjes për mbledhje të fondeve “Unë jap shpresë”, të organizuar nga SOS Fshatrat e Fëmijëve, ka dhuruar donacion për pakon “DUA TË JEM LIDER”. Kjo do t’i mbulon shpenzimet njëvjeçare të edukimit për 14 të rinj pa përkujdesje prindërore.   Gjithashtu edhe pakon “UNË KAM FAMILJE” i cili mbulon shpenzimet 1 vjeçare të ushqimit dhe ...

Read More »

Një milion vende të lira pune në Gjermani

Në Gjermani ka sot mbi një milionë vende të lira pune dhe rreth tre milionë vetë që kërkojnë punë. Si është e mundur kjo disbalancë? Sipas ekspertëve kjo lidhet me transformimin e tregut të punës. Në disa degë, p.sh. në bujqësi apo pylltari, nuk ka më nevojë për forca të reja pune. Kurse në sektorë të tjerë kërkesa është tepër ...

Read More »

Rritje e qarkullimit në industri në mars

Qarkullimi në industri në mars është rritur për 16,6 për qind në krahasim me muajin e njëjtë nga viti i kaluar, njoftoi sot Enti Shtetëror për Statistikë. Rritje prej 2,7 për qind është shënuar te qarkullimi në industri i realizuar në tregun vendor, ndërsa qarkullimi i realizuar në tregjet e huaja shënon rritje prej 20,1 për qind. Shikuar në sektor, ...

Read More »

Fillon asfaltimi i rrugës për nevojat e burgut të sigurisë së lartë në Gërdovc

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku me bashkëpunëtorë, së bashku me kryetarin e Komunës së Podujevës, Agim Veliu, si dhe deputetë të Kuvendit të Kosovës, përuruan fillimin e punimeve për asfaltimin e rrugës për nevojat e burgut të sigurisë së lartë në Gërdovc.Ky projekt i financuar nga Ministria e Infrastrukturës ka një gjatësi prej 725 metrash, gjerësi prej 6 metrash, ndërsa ...

Read More »

Italianët : Shqipëria, Kuba e Mesdheut. Një vend i duhur për të investuar në turizëm

Economia-italia.com e ka renditur Shqipërinë në krah të destinacioneve si Kuba, Greqia, Britania e Madhe apo edhe Maroku e Tajlanda, që sugjerohen për të investuar nga sipërmarrjet italiane për vitin 2017.  Për secilin prej këtyre vendeve ofrohen sugjerime dhe sektorët më tërheqës. Për Shqipërinë, një profil të detajuar (Business atlas 2016) ka realizuar në këtë kontekst edhe Shoqata e Dhomave ...

Read More »

Divjaka, parajsa mbi tokë e Shqipërisë (Video)

Në kufi me parkun e Divjakës, që gjendet në qytetin e Fierit, është projektuar të ngrihet një kompleks turistik 3300 metra katrorë. Bëhet fjalë për një resort të përmasave të mëdha, i cili do ndërtohet nga biznesmeni i njohur kosovar Behgjet Pacolli. Në faqen zyrtare në internet të kompanisë “Mabetex” është bërë publik projekti, bashkë me fotot se si do ...

Read More »

Eurostat do ta vlerësojë sistemin statistikor të Maqedonisë

Ekspertët të Eurostatit do të realizojnë vlerësim partner të sistemit statistikor kombëtar të Maqedonisë. Nga sot e deri më datën 17 të këtij muaji do të vlerësohet Enti Shtetëror për Statistikë si koordinator i sistemit statistikor kombëtar dhe bartësit e autorizuar të përfshirë në zbatimin e hulumtimeve statistikore në shtet. Në përqëndrim të vlerësimit partner do të jenë analiza dhe ...

Read More »

АNALIZË: Rriten shpenzimet qeveritare – mirëpo për çka?

Rriten shpenzimet qeveritare, mirëpo në mënyrë dramatike për kthimin e borxheve – kryegjësë dhe kamatave. Një pjesë e madhe e buxhetit apo rreth 20 për qind përfundon për transfere, më së shumti deri te fondet, e nuk është i vogël as zëri për rroga dhe kompensime, shkruan analiza javore ekonomike e Fjalaonline.info Në letër – për pushtetin gjyqësor janë projektuar limite ...

Read More »

MINISTRIA E EKONOMISË NDAN SUBVENCIONE PËR ENERGJETIKË

Ministria e Ekonomisë edhe këtë vit vazhdon me subvencione për përmirësimin e efikasitetit energjetik. Në vitin 2017 kjo ministri do të subvencionoj nga 500 euro familjet të cilat do të ndryshojnë dritaret e vjetra me dritare PVC ose alumin, dhe me nga 300 euro familjet të cilat do të blejnë dhe instalojnë kolektorë diellor për amvisëri. Ministri i Ekonomisë Driton ...

Read More »
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com