Këto janë efektet e iPad-it te fëmijët

Matematika për fëmijët, anglishtja dhe aftësitë e komunikimit përfitohen nga fëmijët nëse përdorin iPad në shkollë në mënyrë të rregullt. Kjo është një nga gjetjet e një studimi të këtij lloji i kryer në Irlandën e Veriut. Studimi, Mobile Devices in Early Learning, u krye për dy vjet dhe përfshiu 650 nxënës në pesë shkolla […]

Lexoni më shumë

Dhelpra, rrjeti i parë social anonim shqiptar

Sapo është lancuar një rrjet social Anonim i cili është në formën e aplikacionit për të gjithë shqiptarët anë e mban botës. Ky rrjet mundëson anonimitet total ndaj çdo përdoruesi që rregjistrohet dhe çdokush mund të postojë në kategori të ndryshme ose mund të komunikojë privatësisht me përdoruesit e tjerë në mënyrë anonime. Aplikacioni quhet […]

Lexoni më shumë

Shkencëtarët nga shishet e ricikluara të xhamit krijojnë super baterinë (Video)

Shkencëtarët nga Universiteti i Kalifornisë kanë krijuar anodën nano-silikon, komponentë e rëndësishme e baterisë, e cila jep më shumë energji. Kur të përdoret me bateritë litium-jon, anoda nano-silikon mund të ruajnë katër herë më shumë energji në raport me anodat konvencionale, transmeton KosovaPress. Edhe me programet më të avancuara, miliarda shishe përfundojnë në deponi çdo […]

Lexoni më shumë