Templates by BIGtheme NET

Opinion

Rusjakov: Platforma shqiptare produkt i CIA-s

Shkrimtarit maqedonas Aleksandar Rusjakov, në një intervistë për TV Nova ka folur rreth situatës aktuale politike në Maqedoni, ai mes të tjerave ka thënë se platforma shqiptare doli në skenë pasi ish drejtori i CIA-s vizitoi kryeministrin e Shqipërisë Edi Rama. Sipas Rusjakov, liderën e partive shqiptare në Maqedoni asnjëherë nuk kanë vepruar kokë më vete,sipas tij ata,pra partitë shqiptare ...

Read More »

Tash do të nis lufta e platformave

Shefik Duraku nga LR PDSH shkruan se VMRO-DPMNE tash është duke e përgatitur platformën maqedonase si kundërpërgjigje ndaj platformës shqiptare. “VMRO përmes Akademisë së shkencave po përgatit platformën maqedonase si kundërpërgjigje ndaj platformës shqiptare… Tash do të filloj lufta e platformave. Nëse nuk arrihet marrëveshje për formimin e qeverisë deri kah mesi i javës së ardhshme, atëherë bien në ujë ...

Read More »

KUR AKADEMIKU FLET ME GJUHEN E URREJTJES !

Opinion nga Vebi Bexheti Pas shumë debateve, analizave e opinioneve të ndryshme për formimin e Qeverisë së re, ku po diskutohet edhe për kërkesat e shqiptarëve, të paraqitura në një deklaratë të përbashkët, ku ndër të tjera theksohet ajo e përdorimit të gjuhës shqipe, si zyrtare dhe e barabartë në tërë në tërë territorin e Maqedonisë, para disa ditëve, për ...

Read More »

A ishe ti “Komandant Iliri”!?

“Kanë kaluar shum vite nga lufta e 2001-shit ka përfunduar çështja e ligjit për ish pjestarët e UÇK-së, sepse janë punësuar të gjithë, dhe kanë mbetur pa u punësuar veç ata që s’duan punësim”! në RRUGA DREJT, ALSAT-M tha Nazmi Beqiri-BDI! Azbi Nuredini Tash pas 15 viteve të përfundimit të konfliktit po del publikisht se miratimin e ligjit për dëshmorët, ...

Read More »

Koha kërkon shfuqizimin institucional të “PAKOS ANTISAHRI”!

Sulejman ABAZI Me gjithë këto ngjarje të rënda që kanë ndodhur në Kosovë, për shkak të bisedimeve pa kushte, ku lëshimet janë bërë përgjithësisht nga pala shqiptare, ka ardhur koha që në mënyrë institucionale, me grup ekspertësh shqiptarë, të kërkohet nga institucionet e Kosovës, deri në Parlament, SHFUQIZIMI I PAKOS ANTISARI, pasi ky dokument diskriminues e plotesoi misionin e tij. ...

Read More »

Agresioni i “jashtëm” apo shkatërruesit e brendshëm!?

Nisur nga praktika e deritanishme e krerëve shtetëror maqedonas në ikje, të cilët në përmbyllje të karierës politike dhe të gjindur përpara konsumimit të plotë politik, si për rastësi, të gjithë ndjekin rrugën e njëjtë të krijimit të alibisë, duke improvizuar “fajtorin”. Në ditët e fundit të politikës së tyre, shpesh-herë kanë apostrofuar se janë “viktimë politike” e shqiptarëve (e ...

Read More »
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com