Ngjyrat kundërshtuese në rregullimin e enterierit

FUN

Trendi “Color Blocking” tashmë për dy vjet është duke na bombarduar me kombinimet më të çmendura: me të verdhen, të kaltrën dhe të gjelbrën ose ngjyrën e vjollcës, me lëkuqen dhe të portokalltën.

Ky trend në rregullimin e enterierit rekomandohet, para së gjithash, në dhomat e fëmijëve, dhomat e ditës dhe nganjëherë edhe të kuzhinave, pra për hapësira të cilat dominojnë në shtëpi dhe të cilat duhet të tërheqin vëmendjen, transmeton Telegrafi.

mhd_hometrend_colour-blocking_inspiration

Ky kombinim i ngjyrave duket shkëlqyeshëm me mobilie minimale me ngjyrë të bardhë ose të zezë. E verdha dhe e portokallta duken për mrekulli në kombinim me të kuqen, ndërsa e kaltra dhe e gjelbra në kombinim me të verdhën.

Ngjyrat që kundërshtojnë njëra-tjetrën duhet t’i zgjidhni vetëm nëse bëhet fjalë për detaje – mbulesa, gota, jastëkë … nëse keni frikë nga kaosi i ngjyrave, zgjidhni dy nuanca të ngjashme (të verdhën dhe të portokalltën) dhe kombinoni një spektër të tërë të nuancave.

Megjithatë, shmangni ngjyrat pastele për të cilat në ‘color blocking’ thjesht nuk ka vend. /Telegrafi/

The-Retro-Visionaries-Dulux-Colour-Forecast-2014-01

color2-e1307671088625

4turquoise-interiors

Color_Blocking_Interiors

7-exquisitely-color-ideas-places

color-blocking-in-interior-design

color-blocking-za-zanimljive-interijere-89220-611x408-201411171259

Leave a Reply