Mos e përdorni qepën, nëse vuani nga këto sëmundje

Shëndetësi

Qepa është disi e sigurt kur merret nga goja në sasi të gjendura zakonisht tek ushqimet ose kur aplikohet ekstrakti i qepës në lëkurë.
Ekstrakti i qepës është ndoshta i sigurt për shumicën e njerëzve kur konsumohet si ushqim. Përdorimi i rreth 400 mg ekstrakt qepe për 6 javë është gjithashtu i sigurt. Disa nga efektet anësore të qepës mund të jenë irritimi i lëkurës ose ekzema, pas një kontakti qepës me lëkurën, lotimi i syve kur janë të ekspozuar ndaj erës së qepës dhe dhimbja e stomakut pas konsumimit të qepës.

Masa paraprake dhe paralajmërime

Gratë shtatzënia dhe ushqyerja e fëmijëve me gji: Nuk ka mjaftueshëm informacione të besueshme rreth sigurisë së konsumimit të qepës si ilaç nëse jeni shtatzënë ose po ushqeni fëmijën me gji. Qëndroni në anën e sigurt dhe shmangni konsumimin e qepës në sasi të mëdha.

Çrregullimet e gjakut: Qepa mund të ngadalësojë mpiksjen e gjakut. Qepa mund të rrisë rrezikun për gjakrrjedhje kur merret si ilaç. Mos përdorni ekstrakt të qepës nëse keni çrregullime të gjakrrjedhjes.
Alergjitë ndaj ushqimeve: Njerëzit që kanë alergji ndaj selinos ose artemisës mund të jenë gjithashtu alergjikë ndaj qepës. Mos e përdorni si ilaç mjekësor nëse keni këto alergji.

Diabeti: Qepa mund të rrisë nivelet e sheqerit në gjak. Nëse vuani nga diabeti dhe përdorni qepën si ilaç, kontrolloni me kujdes nivelet e sheqerit në gjak.

Çrregullime të tretjes: Qepa i përkeqëson edhe më shumë simptomat e çrregullimeve së tretjes. Mos e konsumoni qepën në sasi të mëdha nëse i keni këto probleme.

Operacion: Qepa mund të ngadalësojë mpiksjen e gjakut dhe uljen e niveleve të sheqerit në gjak. Në teori, qepa mund të rrisë rrezikun për gjakrrjedhje ose të ndërhyjë tek kontrolli për sheqerin në gjak gjatë dhe pas procedurave të operacionit. Mos e përdorni qepën si ilaç të paktën 2 javë para një operacioni të programuar.