Shtypni këto katër pika në trup dhe humbni peshë shpejt

Shëndetësi

Akupresioni është një teknikë mjekësore shumë komplekse. kupunktura dhe akupresura ndihmojnë njerëzit për pothuajse mijëra vjet për të hequr qafe shumë probleme shëndetësore.

Në fakt, çdo organ i trupit tonë lidhet drejtpërdrejt me pikat e caktuara në trup nëpërmjet kanaleve energjitike, transmeton portali arbresh.info

Pra, nëse doni të përmisoni punën e disa organeve të brendshme, ju vetëm duhet të gjeni pikën e caktuar dhe të masazhoni atë rregullisht.

Në këtë artikull ne do të flasim për pikat që do t’ju nxisin të humbi peshë.

Veshi

Masazhimi i kësaj pike mundëson përshpejtimin e metabolizmit, i cili kontribuon në humbjen e peshës në çdo pjesë të trupit.

Ju duhet të masazhoni këtë pjesë për 3 minuta në ditë, duke përdorur të njejtin presion. Pas këtij masazhimi ju do të vini re trupi juaj do të ketë shumë energji dhe gjithashtu largon lodhjen në krahë, këmbë, shpatulla dhe këmbë.

Fytyra

Pika që duhet të masazhoni ndodhet në mes të hundës dhe buzës së sipërme. Ju duhet të masazhoni atë për 5 minuta, dy herë në ditë, trasmeton portali arbresh.info
Ky lloj masazhi ndihmon të kontrolloni ndjenjën e urisë dhe nervozës.

Krahët

Kjo është një pike që ka rëndësi të madhe për trupin, pasi nëpërmjet krahëve kalojnë të gjitha meridianet e energjisë suaj të brendhshme. Masazhimi i kësaj pjese, liron trupin nga tejkalimi i ngrohjes dhe kontribuon në funksionimin më të mirë të zorrëve.
Masazhoni krahët për 1 minutë, 2-3 herë në ditë.

Këmbët

Kjo pikë përdoret më së shumti në akupunkturë. Quhet Zu San Li. Kjo jo vetëm përmirëson tretjen tuaj, por gjithashtu ndihmon në shtypjen e proceseve inflamatore në të gjithë trupin tuaj. Ndryshe quhet “pika e jetëgjatësisë” ose “pika kundër qindra sëmundjeve”. Është e vendosur nën gju.  Një masazh i përditshëm i Zu San Li në orët e mbrëmjes është shumë i favorshëm për ju të humbni peshën e tepërt, madje thonë se ju mund të humbni deri në 400-500 gram në javë!/arbresh.info/