Ky është mjalti më i shtrenjtë në botë, do ju dhemb koka kur ta mësoni sa kushton!

Shëndetësi

Mjalti është një ndër superushqimet më të njohura në botë. Ky ushqim e ka origjinën mijëra vjet më parë.

Përdorimet e tij në kuzhinë dhe mjekësi alternative janë të pafundme. Por a jeni gati të paguani 5000 euro, për një kilogram të vetëm?

Mjalti më i shtrenjë në botë është nxjerrë nga 1800 metra thellësi, në një shpellë që gjendet në luginën Saricayir, në Turqi.

Ky mjaltë i pasur me shumë minerale, gjendet në treg në shifrën “modeste” 5000 euro për kilogram.Duhet theksuar që kjo është një ndër vlerat më të ulëta të regjistruara të këtij produkti, pasi kilogrami i parë i cili u shit në ankand pas zbulimit në vitin 2009 u shit në shifrën 45,000 Euro.

Leave a Reply