Në Vlorë mbin një bimë e çuditshme gjigande, kryebashkiaku: Mos u afroni

Në qytetin e Vlorës ka mbirë një bimë e çuditshme me përmasa gjigande dhe duket se shkak për këtë është bërë pastrimi i ajrit nga karantina.

Kryebashkiaku i Vlorës Dritan Leli u ka bërë thirrje qytetarëve që të mos i afrohen pa u zbuluar me pare efekti i kesaj bime mbi organizmin e njeriut

“Na rezulton se gjate ketyre 40 diteve te karantines ne hyrje te Vlores ka mbire nje lloj i panjohur bari i larte qe e ruan vesen gjate gjithe kohes ne forme te konservuar pergjate trupit.

Bashkia e Vlores do te angazhoje Institutin e Bimeve per te analizuar shkaqet e lindjes dhe perberjen biologjike te kesaj specieje. 🙂

Ju bejme thirrje te gjithe qytetareve te mos i afrohen pa u zbuluar me pare efekti i kesaj bime mbi organizmin e njeriut! Për momentin bime te tjera dhe peme te ndryshme po shtohen rrotull barit te cuditshem me permasa gjigande qe ka dale ne hyrje te qytetit.”- shkruan Leli./Fjala.al/