Pacientët e parë që morën plazmën nga pacientët e shëruar, u rikuperuan dhe u larguan nga ventilatorët

Pacienti i parë me Covid-19 të mori plazmën nga një pacient i shëruar në Delhi ka treguar rezultate pozitive me përmirësim të dukshëm të gjendjes së tij shëndetësore dhe së fundmi është hequr nga ventilatori.

Pacientët e parë që morën plazmën nga pacientët e shëruar, u rikuperuan dhe u larguan nga ventilatorët
GLOBI
On Pri 23, 2020

68
Share
Pacienti i parë me Covid-19 të mori plazmën nga një pacient i shëruar në Delhi ka treguar rezultate pozitive me përmirësim të dukshëm të gjendjes së tij shëndetësore dhe së fundmi është hequr nga ventilatori.

RELATED POSTS
Gjermania e bën të detyrueshme mbajtjen e maskës

Pri 22, 2020
Del nga burgu për shkak të koronavirusit, babai turk vret…

Pri 22, 2020
Lituania do të fillon t’i lehtësojë masat kufizuese, do t’i…

Pri 22, 2020
Më 4 prill, pacienti mashkull 49 vjeçar rezultoi pozitiv dhe u pranua në Spitalin Max në New Delhi.

Sidoqoftë, gjendja e tij u përkeqësua gjatë ditëve të ardhshme dhe ai së shpejti zhvilloi pneumoni me dështim të frymëmarrjes tipi I, pas së cilës u vendos menjëherë në ventilator.

Kur pacienti nuk tregoi ndonjë përmirësim në gjendjen e tij, familja e tij kërkoi nga spitali për terapi plazmatike.

Donatori i plazmës ishte rikuperuar nga infeksioni siç konfirmohej nga dy raporte të njëpasnjëshme negative të bëra tre javë më parë dhe përsëri rezultoi negativ në kohën e dhurimit së bashku me teste të tjera standarde për të përjashtuar infeksione si Hep B, Hep C dhe HIV.

Pacienti pas marrjes së plazmës tregoi përmirësim dhe deri në ditën e katërt u largua nga ventilatori. Ai u zhvendos në një dhomë me monitoim gjatë gjithë kohës dhe tani ka filluar edhe marrjen e ushqimit oral.