Sa kohë marrin ushqime të ndryshme për tu tretur dhe pse është i nevojshëm ky informacion

A e dini se një nga sekretet e humbjes në peshë është tretja e ushqimeve? Procesi I tretjes nënkupton ndarjen e ushqimit në grimca të vogla. Specialistët sugjerojnë se nuk duhet të konsumoni njëkohësisht ushqime të cilat kërkojnë kohë në ndryshme tretje. Nëse ju duhet të konsumoni të tilla ushqime, sugjerohet t’i merri gjatë drekës ku sistemi juaj tretës është më aktiv.

Ju tregojmë më poshtë sa kohë kërkojnë ushqimet që ne konsumojmë më shumë për tu tretur.

1. Uji
Hyn në zorrë menjëherë.

2. Lëng frutash ose perimesh
15-20 minuta

3. Perimet e ziera
30-40 minuta

4. Perimet e pjekura
40 minuta

5. Peshku
45-60 minuta

6. Sallata me vaj
1 orë

7. Perimet me niseshte, si patatja
1.5-2 orë

8. Kokrrat (oriz, hikrra, quinoa)
2 orë

9. Bulmet
2 orë

10. Arrat
3 orë

11. Pula
1.5-2 orë

12. Mish lope
3 orë

13. Mish qengji
4 orë